Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Disneys nya Star Wars-film, The Last Jedi, levde upp till förväntningarna och inbringade 220 miljoner dollar under premiärhelgen. Det rapporterar Variety.

Siffran omfattar över 4 200 biografer i Nordamerika och utgör den näst bästa öppningen någonsin för en film, sett till intjäningen. Enligt Comscore ska Star Wars ha dragit in 450 miljoner dollar i de 55 länder som filmen sändes i under helgen.

För Disney innebär succén med Star Wars att nöjesjätten för tredje året i rad har lyckats med att passera 2 miljarder dollar i filmintäkter.

Den film som toppar intjäningen är den föregående Star Wars-rullen, The Force Awakens, som drog in 248 miljoner dollar i Nordamerika under sin premiärhelg 2015.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.