Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Mojang, som sedan 2014 ägs av Microsoft, gjorde återigen en rörelsevinst på över en miljard dollar i det senaste verksamhetsåret.

Rörelseresultat blev 1,24 miljarder kronor på en omsättning som uppgick till 3,34 miljarder kronor. Nettoresultatet blev 964 miljoner kronor, enligt bolagets årsredovisning skriver Dagens industri.

I det föregående verksamhetsåret 2015/2016 blev både rörelseresultatet och omsättningen något högre med 1,73 miljarder kronor respektive 3,78 miljarder kronor.

Mojangs starka prestation är kopplad till succéspelet Minecraft som under året har vidareutvecklats för mobila plattformar, konsoler och PC. Spelet har också lanserats på Nintendo Switch.

Mojang grundades 2009 av Markus ”Notch” Persson och blev 2014 sålt till Microsoft för 18 miljarder kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.