Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De långsiktiga konsekvenserna av Apples lansering av iPhone X med ansiktsigenkänning är ganska svåra att förstå i dagsläget.

Face ID kan ha en signifikant negativ långsiktig påverkan eller så blir det bara en mindre effekt om de andra mobiltillverkarna kan stå emot iPhone X, resonerar Redeye i en kommentar på onsdagen.

Analyshuset pekar på att Apple historiskt mer eller mindre ha tagit död på företag genom att sätta en teknologisk standard, eller att styra branschen i en viss riktning. Ett exempel som nämns är införandet av touchsensorer.

”Den viktiga frågan är om Apple beslutsamt kommer att driva på Face ID eller inte”, skriver Redeye och pekar på kommentaren från teknikjättens vd Tim Cook om att det är det framtida sättet att låsa upp telefonen.

Redeye bedömer att introduktionen av Face ID kommer att innebära osäkerhet för Fingerprint Cards aktie och en negativ katalysator är om bolagets kunder kommer att följa efter Apple och sikta på ansiktsigenkänning.

En möjlighet enligt Redeye kan dock vara att iPhone X ökar efterfrågan på irisavläsning, något som Fingerprint Cards erbjuder efter förvärvet av Delta ID.

Se mer om Fingerprint i dagens Börsfrukost i spelaren ovan.

EFN/Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.