Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Norwegian hade ingen kännedom om att IAG köpt in sig med 4,6 procent av kapitalet. Det norska flygbolaget fick reda på det vid lunchtid idag via media. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Norwegian har heller inte haft någon dialog med IAG om detta. Att IAG-gruppen köper aktier i Norwegian bekräftar att en stor internationell flygbolagskoncern tror på bolagets affärsmodell och globala tillväxtstrategi. Bolaget har inga ytterligare kommentarer”, heter det.

Norwegian rusade med närmare 44 procent på Oslobörsen till 257,80 norska kronor, senast betalt. Detta efter att handeln med aktierna återupptagits. Aktien handelsstoppades alltså efter att det blivit känt att flygbolaget IAG, som bland annat äger British Airways, har köpt 4,6 procent av kapitalet i Norwegian.

Bolaget uppgav då att investeringen ses som attraktiv och att köpet har gjorts inför initiala diskussioner. Diskussionerna kan möjligen leda till ett bud, skrev AIG i ett pressmeddelande.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.