Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Northvolt ska etablera en batterifabrik i Gdansk, Polen, där även ett forsknings- och utvecklingscenter ska inkluderas. Anläggningen kommer att drivas genom ett samarbete mellan Northvolt och partnern South Bay Solutions, ett bolag som är specialiserade på att tillverka batterimoduler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med fabriken vill Northvolt möta den ökade efterfrågan på helhetslösningar för batterier på den europeiska marknaden.

”Vi har sett ett snabbt ökande intresse för våra batterilösningar från flera av våra nyckelkundsegment under det senaste året. Med den här anläggningen har vi möjligheten att möta den efterfrågan”, säger Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, i pressmeddelandet.

Produktionen i Gdansk kommer att starta under 2019 och ha en tillverkningskapacitet på 10 000 moduler per år inledningsvis. Kapaciteten ska därefter utökas gradvis, enligt bolaget som planerar att ha 100 anställda vid anläggningen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.