Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Projektbolaget Northvolt agerar så som det tidigare rapporterats i media och fördelar sin stora satsning för elbilsbatterier på Skellefteå och Västerås.

De två städerna var tidigare slutkandidater till den jättelika batterifabriken men under onsdagen dök det upp nya uppgifter som gjorde gällande att båda städer skulle vara involverade i satsningen.

Och nu bekräftar Northvolt att man förlägger produktionen till Skellefteå men forskningen och utvecklingen till Västerås.

I Skellefteå kommer mellan 2 000 och 2 500 personer att vara involverade i produktionen, medan Västeråskontoret kommer att hysa runt 300 och 400 personer.

I Västerås kommer det även att finnas en demonstrationslinje som ska bestämma och industrialisera produkter och processer.

”Det här är den perfekta operativa uppsättningen för Northvolt”, säger Peter Carlsson, grundare och vd för Northvolt.

Produktionen i Skellefteå kommer att dra igång först under första kvartalet 2020. Den fulla produktionen i fabriken förväntas dock först till 2023. Totalt handlar det om en investering på upp emot 4 miljarder euro varav merparten satsas i Skellefteå.

Demonstrationslinjen i Västerås är planerad att bli färdigställd under 2019.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.