Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Dryckesjätten Coca-Cola är osäkra kring den framtida produktionen i Norge på grund av att den planerade sänkta sockerskatten inte omfattar läsk.

Till Aftenposten uppger bolagets landschef Stein Rømmerud att det är högst osäkert hur produktionen ser ut om några år. Det viktiga enligt honom är att politikerna agerar för att stoppa den växande gränshandeln.

Under de höjda sockerskatterna i Norge har gränshandeln med Sverige exploderat. Det har för norrmän blivit mer förmånligt att beställa över gränsen och få drycker levererade med lokala posten utan att man behöver betala sockerskatt eller moms.

Samtidigt har inhemska producenter i Norge fått fortsätta betala avgift vid import av insatsvaror.

Den omstridda sockerskatten fick den norska regeringen att under gårdagen föreslå en sänkning av sockerskatten för choklad och konfektyr i nästa års budget.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.