Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Norges regering backar kring den omstridda sockerskatten och föreslår att den sänks för choklad och konfektyr.

Enligt regeringen har avgifterna för dessa två kategorier inte utformats väl och därför sänks de till prisjusterade nivåer från 2017.

De sänkta skatterna ska också göra det mindre lönsamt med gränshandel och e-handel från utlandet, uppges det.

Sockerskatten höjdes den 1 januari 2018 men har kritiserats, just för att den gynnat gränshandeln. En återgång till gamla prisnivåer omfattar samtidigt inte alla produkter, så som drycker som läsk och juice.

”Det är helt oförståeligt för oss att de inte drog tillbaka hela skatten. Dryckerna i Sverige är inte mer hälsosamma än de du köper i Norge, men det är bra att de backar tillbaka på en del av skatten. Det visar att de har tagit till sig en del av det vi sagt”, sade Harald Andersen på Virke Handel till E24.

Finwire

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.