Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nordea Banks finska filial åker på 400 000 euro i böter av Finansinspektionen i Finland för att ha misslyckats med att rapportera in transaktioner i finansiella instrument.

Det rör sig om transaktioner under perioden 18 februari till den 2 september 2016, enligt ett pressmeddelande från Finansinspektionen. Totalt rör det sig om 1 759 774 transaktioner, varav 90 procent var i aktier eller finansiella instrument kopplade till aktier.

Nordea uppger i ett separat pressmeddelande att den försenade transaktionsrapporteringen orsakades av ett isolerat programmeringsfel.

”Felet korrigerades och all icke rapporterad transaktionsinformation sändes till FIN-FSA 2016. Ingen kund åsamkades skada av felet”, skriver banken.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.