Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nigeria stämmer JP Morgan Chase på mer än 875 miljoner dollar, motsvarande 7 miljarder kronor, för en pengaöverföring till ett företag kontrollerat av landets tidigare oljeminister. Det rapporterar Reuters.

Pengarna som överfördes, mer än 800 miljoner dollar, kom från en oljeaffär 2011. Under den betalade Shell och Eni 1,3 miljarder dollar för oljefältet Opl 245.

Pengarna från de två oljeföretagen kom att bli placerade på ett konto tillhörande Nigerias regering.

Men därefter kom finansministeriet att be JP Morgan om att flytta en del av pengarna till ett konto kontrollerat av den tidigare ägaren av blocket, Malabu Oil and Gas. Det företaget i sig var kontrollerat av landets tidigare oljeminister Dan Etetu.

Nigerias befintliga regering anser nu att JP Morgan är skyldiga för att inte ha gjort en större due diligence i samband med överföringen av pengarna som egentligen var under regeringens kontroll.

JP Morgan har genom en talesperson avvisat stämningen och kallat anklagelserna för att vara oskäliga.

Stämningen är inskickad till en domstol i Storbritannien.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.