Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Delstaten New York stämmer oljejätten Exxon Mobil, som anklagas för att ha vilselett investerare angående den finansiella risken bolaget står inför på grund av klimatförändringar. Det framgår av ett juridiskt dokument.

Exxon har sagt till investerare att man har räknat med ökad reglering kring växthusutsläpp och högre kostnader kring detta.

Enligt stämningen så har Exxon gjort mycket mindre än vad man har utlovat, vilket anses ha vilselett investerare kring den verkliga finansiella exponeringen mot ökad reglering och policybeslut kopplat till klimatet.

I stämningen anklagar man även den tidigare styrelseordföranden Rex Tillerson som nyligen var amerikansk utrikesminister för att ha känt till detta.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.