Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Elbilbolaget Nevs har fått till ett avtal med det kinesiska taxiappbolaget Didi Chuxing.

Pengarna har landat på kontot vilket öppnar upp fler jobb i Trollhättan, uppger flera svenska nyhetsmedier.

Bakgrunden till Didis investering i Nevs är att man vill omvandla sin flotta till fler elbilar.

”Det är avsevärda volymer som kommer att komma den här vägen. Didis målsättning är att konvertera deras befintliga plattform på 25 miljoner bilar, där bara en procent är elbilar. Vi kommer inte att göra det själva, men det är avsevärda volymer”, sade Nevs tidigare vd Mattias Bergman till P4 Väst.

Placeringen som Didi gjort i Nevs innebär däremot inte att man blir huvudägare utan en storägare.

Drygt 1 000 personer jobbar på Nevs i Trollhättan. Företaget har även en fabrik under uppbyggnad i Kina där den första elbilen ska börja tillverkas om ett år. Delar till bilarna byggs i Sverige.

Nevs etablerades 2012 när man tog över huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobiles konkursbo. Bolagets elbil baseras på Saab 9-3 och tillverkas för marknaden i Kina.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.