Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Spelbettingutvecklaren Netents styrelse har beslutat sig för att sparka sin vd Per Eriksson. Rekryteringen av en ersättare har inletts och under processen kommer Therese Hillman att axla rollen som tillförordnad vd.

Hon kommer även parallellt att arbeta vidare som finansdirektör, CFO.

Syftet med vd-bytet är att öka fokus på långsiktig tillväxt.

”Netent har under många år utvecklats väl och flera delar av verksamheten fortsätter att visa god utveckling. Jag tänker främst på tillväxten på reglerade marknader. Däremot har helheten i verksamheten inte utvecklats som den borde. Styrelsen anser att Netent behöver en ny kraft för att vända utvecklingen och för att uppnå ett ökat fokus på tillväxt. Den värdeskapande potentialen i Netent är fortsatt stor. Onlinespelmarknaden växer strukturellt tack vare migrationen av spel från landbaserade former till online. Bolaget står väl rustat finansiellt och har ett starkt varumärke inom sitt segment av marknaden. Styrelsen vill även framföra ett tack till Per Eriksson för hans tid som vd för Netent”, uppger ordförande Vigo Carlund i en kommentar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.