Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Byggbolaget NCC meddelar att styrelsen tagit beslut om att byta koncernchef i syfte att öka fokus på bygg- och anläggningsverksamheten.

Det innebär att Peter Wågström får lämna och tills en permanent efterträdare utsetts kommer Håkan Broman, nuvarande chefsjurist och medlem i koncernledningen, att vara tillförordnad koncernchef, framgår det av ett pressmeddelande.

– Många delar av NCC går bra och utvecklas väl. Jag tänker på den svenska delen inom affärsområdena Building och Infrastructure samt NCC Industry och NCC Property Development. Men helheten har inte utvecklats som den borde. Styrelsen anser att NCC behöver en ny kraft för att vända utvecklingen i bygg- och anläggningsverksamheten, säger
Tomas Billing som är styrelseordförande i NCC.

Tomas Billing kommer själv att arbeta halvtid på NCC framöver för att stätta koncernledningen. Rekryteringen av en ny koncernchef startar omedelbart.

– Jag har haft 13 fantastiska år på NCC, först på fastighetsutvecklingsaffären, sedan på bostadutvecklingsaffären Housing och nu senast som koncernchef. Jag är besviken över
styrelsens beslut, men respekterar det självklart. Och jag är naturligtvis besviken över NCC:s resultatutveckling i delar av bygg- och anläggningsverksamheten de senaste åren, säger Peter Wågström i en kommentar. Han har varit koncernchef under de senaste sex åren.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.