Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bränslecellsbolaget MyFC vill genomföra en nyemission om 75 miljoner kronor för att säkerställa en fortsatt offensiv satsning inom bränslecellsintegration i smartphones, powerbanks och elfordon. Inkluderat för övertilldelningsoption kan nyemissionen bli på totalt 100 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är världsledande inom mikrobränsleceller och väl positionerade att etablera oss på massmarknader av stora mått – vi talar om nyförsäljning av 1,5 miljarder smartphones och flera hundra miljoner powerbanks per år. Men för att kunna behålla positionen på den typen av marknader är det vitalt att ha finansiella muskler för att kunna agera offensivt. Nyemissionen ska möjliggöra detta”, säger vd Björn Westerholm.

Nyemissionen ska klubbas igenom vid en extra bolagsstämma den 9 maj, uppger bolaget. Det föreslås även att Jörgen Lantto, känd som tidigare vd för Fingerprint Cards, tar över som ny styrelseordförande vid samma stämma. Han har suttit i styrelsen sedan förra våren och gick då även in som investerare.

”Det är mycket glädjande att Jörgen Lantto förklarat sig beredd att öka sitt engagemang i myFC och det är med varm hand jag överlämnar ordförandeklubban. Det är ett naturligt steg i myFC:s utveckling att ordförandeposten innehas av någon med Jörgen Lanttos gedigna industriella bakgrund”, säger nuvarande styrelseordförande Carl Palmstierna.

Emissionskursen är satt till 3 kronor per aktie och vid fullt utnyttjad övertilldelningsoption kan bolaget ta in 100 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är säkerställd upp till 50 miljoner kronor genom garantiförbindelser.

Övriga villkor i nyemissionen är att en befintlig aktie berättigar till en teckningsrätt. Tre teckningsrätter ger därefter rätt att teckna två nya aktier. Teckningsperioden löper mellan 23 maj och 7 juni.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.