Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det kinesiska mediaföretaget Jinri Toutiao har gått med på att köpa upp Musical.ly för cirka 800 miljoner dollar, motsvarande 6,7 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg News.

Samtidigt skriver Wall Street Journal att köpeskillingen förväntas hamna någonstans på mellan 800 miljoner dollar och 1 miljard dollar.

Musical.ly är också från Kina och erbjuder genom sin app möjlighet för privatpersoner att publicera egna, alternativa musikvideor till kända låtar. Appen har funnits i tre år och varit särskild lyckad bland amerikanska tonåringar.

Tekniksajten Recode kommenterar också affären och ser på den som ett sätt för ägarna att ta hem vinsten för en tjänst vars användartillväxt börjat plana ut. Enligt uppgift har appen 60 miljoner användare men där de flesta av dem ska ha tillkommit under de första två åren. Dessutom ska appen ha haft svårigheter med att bredda bortom tonåringar och de på väg att bli tonåringar, så kallade tweens.

Jinri Toutiao har tidigare i år plockat upp Flipagram som till en viss grad konkurrerade med Musical.ly.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.