Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tågbolaget MTR anmäler SJ till Konkurrensverket och kräver att bolaget får sälja sina biljetter på sj.se. SJ anser att MTR:s klagomål är orimligt och tycker att MTR, som omsätter flera miljarder, borde spendera mer på att försöka etablera sig på den svenska marknaden. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt klagomålet, som nyhetsbyrån Siren tagit del av, anser MTR att SJ som ett offentligt statligt bolag snedvrider konkurrensen på marknaden genom att inte tillåta MTR att sälja sina biljetter på samma webbsida som SJ, vilket också förhindrar SJ:s resenärer chansen att hitta andra resealternativ. MTR vill dels att SJ ger dem tillträde att sälja sina biljetter på hemsidan och ersätter MTR för förlorad vinst.

”Vi tycker att det är självklart att det är SJ:s biljetter som erbjuds när man kommer till SJ:s sajt. MTR är ett av världens största tågbolag och ägs av kinesiska staten. Varför ska ett svenskt bolag behöva sälja deras biljetter? Det är ett bolag som är fem gånger så stora som oss, och ändå vill de inte betala för sin egen marknadsföring. Det är patetiskt”, säger Niclas Härenstam till tidningen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.