Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

MTG meddelar att de säljer sitt innehav om 95 procentiga innehav i Nova Broadcasting Group i Bulgarien till PPF Group. Den kontantreglerade transaktionen värderar 100 procent av verksamheten till 185 miljoner euro (cirka 1 830 miljoner kronor). Försäljningen återspeglar MTG:s pågående omvandling från ett traditionellt nationellt TV-bolag till en global digital underhållningskoncern, skriver bolaget i pressmeddelandet.

95 procent av 1,8 miljarder kronor motsvarar cirka 1,7 miljarder.

MTG kommer att använda vinsten från försäljningen till att investera i segmenten Nordic Entertainment och Studios, samt den globala digitala underhållningsverksamheten.

Nova är Bulgariens största kommersiella mediegrupp och omfattar 7 TV-kanaler och 10 online-verksamheter, vilka tillsammans genererade en försäljning om 991 miljoner och ett EBIT-resultat om 195 miljoner för helåret 2017. Nova har 650 anställda.

Affären är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden, vilka förväntas vara klara under det första halvåret 2018.

Försäljningen av Nova kommer att medföra en nettovinst, vilken kommer att rapporteras under jämförelsestörande poster efter genomförd försäljning, meddelar bolaget.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.