Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Efter den inställda affären med TDC har styrelsen i MTG beslutat att initiera en process för att dela upp verksamheten i två bolag. Det ska ske genom att dela ut samtliga aktier i Nordic Entertainment Group till aktieägarna och notera aktierna på Stockholmsbörsen.

Rent konkret innebär det MTG blir kvar med nuvarande verksamheter inom esport, onlinespel och digitalt videoinnehåll. Det avknoppade bolaget blir aktivt inom tv, digital kommunikation och innehållsproduktion.

“Den rätta tidpunkten att påbörja en uppdelning av MTG i två separata och noterade bolag är nu, detta för att maximera respektive bolags fokus och potential till förmån för aktieägare, kunder och anställda”, säger MTG:s styrelseordförande David Chance i ett pressmeddelande.

Jørgen Madsen Lindemann fortsätter som MTG:s vd och koncernchef medan Anders Jensen, för närvarande vd för Nordic Entertainment, blir vd och koncernchef för det avknoppade bolaget.

Planen är att kalla till en extra bolagsstämma och verkställa utdelningen och noteringen av MTG Nordic Entertainment under andra halvåret i år.

MTG anordnar ett konferenssamtal idag klockan 09.00 för att presentera den föreslagna uppdelningen av koncernen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.