Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

MQ redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Resultatet var negativt men marknaden hade väntat ett positivt resultat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Omsättningen uppgick till 448 miljoner kronor (496), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 477.

”Utvecklingen skiljer sig åt mellan de olika delarna av koncernen, men generellt kan
sägas att e-handeln utvecklas bäst. Joy-kedjans försäljning är bättre än marknaden
men inte tillräcklig för att utvecklas resultatmässigt”, kommenterar vd Christina Ståhl i rapportens vd-ord.

”Tidigare problem med leveranser till följd av konflikten i Göteborgs hamn har fortsatt påverkat i kvartalet med en större rea än önskvärt. MQ-kedjan tappar försäljning i butik, delvis på grund av ett lägre ingående lager samt att vissa sortimentsförändringar fått tillfällig negativ påverkan i kvartalet. MQ upprätthåller dock en god bruttomarginal och en fortsatt god kostnadskontroll”, fortsätter vd.

Rörelseresultatet blev -4 miljoner kronor (14), väntat rörelseresultat var 6. Bruttovinsten blev 227 miljoner kronor (253), med en bruttovinstmarginal på 50,7 procent (51,0).

Resultatet före skatt var -4 miljoner kronor (13), analytikerkonsensus 5. Resultatet efter skatt blev -3 miljoner kronor (10).

Under sexmånadersperioden har investeringar om 19 miljoner kronor (16) gjorts i koncernen, vilket avser investeringar i åtta MQ-butiker och sjutton Joy-butiker. Inom MQ har två nya butiker och en ny outlet öppnat, två butiker har flyttat till nya lokaler, två butiker har byggts om och en butik harfått större yta. Inom Joy har en butik flyttat och sexton butiker byggts om till nytt butikskoncept, skriver bolaget i rapporten.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.