Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det blir en misstroendeförklaring mot Theresa May efter ett uppror inom det egna partiet, rapporterar Reuters.

Enligt Graham Brady, som leder den så kallade 1922-kommittén, har gränsen för antalet brev som krävs för en misstroendeförklaring passerats. Det är i linje med vad källor till BBC uppgav på tisdagskvällen då gränsen på 48 brev ska ha nåtts.

En omröstning kommer att ske under onsdagskvällen mellan klockan 18 och 20 brittisk tid.

Det som har lett till det interna missnöjet med Theresa May är Brexit-avtalet. Den nuvarande uppgörelsen med EU kring utträdet har kritiserats av många inom det egna partiet så väl som från oppositionen.

Storbritanniens premiärminister kommer att bestrida kvällens förtroendeomröstning kring hennes ledarskap. Det uppgav Theresa May vid en presskonferens, rapporterar bland annat Sky News.

”En förändring av ledarskap skulle riskera vårt lands framtid”, sade Theresa May som menar att det riskerar att fördröja eller till och med stoppa Brexit.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.