Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en ökad omsättning i det första kvartalet. Samtidigt sjönk resultatet något för perioden.

Nettoomsättningen uppgick till 56,8 miljarder kronor, vilket är en ökning med 18,9 procent från samma period året innan.

Rörelseresultatet blev 3,6 miljarder kronor, en ökning med 3,6 procent från första kvartalet 2016. Rörelsemarginalen blev 6,4 procent (7,3).

Nettoresultatet blev 2,6 miljarder dollar, vilket är en minskning med 1,8 procent från året innan.

Antalet sålda bilar under perioden var upp med 14,1 procent till 147 407.

För 2018 räknar Volvo med att den globala marknaden för passagerarbilar fortsätter att växa. Samtidigt bedöms vinsten bli fortsatt stark på en förbättrad modellmix i samband med utrullningen av SPA-bilarna och lanseringen av XC40. Volvo tillägger att resultatet förväntas bli delvis påverkat av högre kostnader för forskning och utveckling, marknadsföring och digitalisering.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.