Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

SJ minskade både omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet. Intäktsbortfallet beror på att många tågavgångar varit spärrade för försäljning, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen för perioden landade på 1 847 miljoner kronor (2 286).

”Skillnaden i omsättning mot förra årets tredje kvartal beror främst på lägre intäkter från upphandlad trafik och färre avgångar till försäljning”, skriver bolaget.

Själva bakgrunden till varför avgångarna varit färre uppges vara de upprustnings- och underhållsarbeten som Trafikverket genomför vid Södra och Västra stambanan.

”Insatserna i sig är mycket viktiga för en mer robust järnväg, men ger kortsiktigt negativa effekter på SJs intäkter”, skriver bolaget.

Rörelseresultatet minskade till 167 miljoner kronor (270). SJ säger att utfallet ändå överstiger bolagets avkastningsmål för det operativa kapitalet på sju procent. Resultatet blev 132 miljoner kronor (212).

Under kvartalet har SJ också fattat beslut om en ny snabbtågsflotta, en investering som kostar mellan 5-6 miljarder kronor.

För årets första nio månader har SJ haft en nettoomsättning på 5 693 miljoner kronor (6 803), och ett resultat på 389 miljoner kronor (395).

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.