Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hovrätten mildrar och ändrar tingsrättens dom mot tre personer som åtalats för insiderhandel i Fingerprint Cards, rapporterar SvD Näringsliv.

Den tidigare Ericsson-profilen Tord Wingren, som satt i styrelsen i Fingerprint, döms i hovrätten till villkorlig dom och samhällstjänst i 200 timmar samt näringsförbud i fem år. Han ska även betala tillbaka den vinst på 1,6 miljoner kronor han gjorde på att handla i aktierna.

Det kan jämföras med att han i tingsrätten dömdes till fängelse i 1,5 år och näringsförbud i fem år.

En andra tidigare styrelseledamot fick fängelse i ett år och två månader. Även det var mildrat jämfört med tingsrättens dom på fängelse i ett år och sex månader.

Hovrätten frikänner helt den tredje åtalade som är en släkting till Tord Wingren. I tingsrätten fick han villkorlig dom och böter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.