Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Microsoft håller på att utredas av amerikanska tillsynsmyndigheter för potentiella mutor i samband med försäljning av mjukvara i Ungern. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Mjukvarujätten ska enligt uppgift ha sålt program som Word och Excel till ett rabatterat pris till mellanhänder i Ungern, som därefter sålde vidare dessa produkter till offentliga myndigheter till fullt pris. Det misstänks att mellanskillnaden i anskaffningen och vidareförsäljningen användes för att muta tjänstemän.

Praxisen pågick mellan 2013 och 2014, och Microsoft ska ha reagerat snabbt på detta när man blev uppmärksammade om ”potentiella förseelser”, vid verksamheten, sade chefsjuristen David Howard i ett uttalande till affärstidningen.

Microsoft tillade att man samarbetar med både justitiedepartementet och finansinspektionen, SEC, kring utredningen.

Wall Street Journal rapporterade 2013 om att Microsoft var under utredning för samma affärspraxis i Kina, Rumänien, Italien, Ryssland och Pakistan.

Finwire

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.