Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Microsoft har börjat utveckla teknik för kassafria butiker och visa tester på detta för återförsäljare, däribland Walmart med vilka man haft samtal. Det uppger källor till Reuters.

Satsningen kommer efter att Amazon blivit pionjären på området och i januari öppnat den första kassafria butiken i Seattle. Härnäst väntar lanseringar i Chicago och San Francisco.

Uppgifterna om Microsoft är anmärkningsvärda då möjligheterna är stora inom kassafria butiker.

”Detta är det framtida betalsättet för bekvämlighet och närbutiker”, har Gene Munster på Loup Ventures sagt. Hans företag uppskattar den automatiserade kassabetalningen i USA vara värd 50 miljarder dollar.

Sättet hur kassafria butiker fungerar är att man skannar sin mobil vid inträde och därefter följer kameror och sensorer vilka varor man plockar från hyrorna. När man därefter är klar och går ut genom butiken skickas en räkning direkt på kreditkortet.

Microsoft har avböjt att kommentera vad man kallar för spekulationer. Även Walmart och Amazon har valt att inte uttala sig.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.