Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Microsoft förvärvar Semantic Machines, ett företag som utvecklar samtalsfunktioner baserat på artificiell intelligens. Det rapporterar CNet.

Enligt Microsoft kommer man att använda Semantic till att rusta upp sin smarta röstassistent Cortana och sina sociala chatbots som Xiaolce, som hanterar upp emot 30 miljarder konversationer.

Microsoft sade också att man tänker etablera ett center för fortsatt utveckling av AI-konversationer i Berkeley, Kalifornien.

”Genom att kombinera Semantic Machines teknik med Microsofts egna framgångar inom artificiell intelligens, siktar vi på att leverera kraftfulla, naturliga och mer produktiva användarupplevelser som kommer att ta konversationer till en ny nivå”, sade David Ku, forskningschefen på Microsoft AI & Research.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.