Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Mercedes-Benz har utfärdat en återkallelse av 400 000 bilar i Storbritannien på grund av defekta krockkuddar, rapporterar Sky News.

De felaktiga krockkuddarna är inte kopplade till japanska Takata, uppgav Mercedes-Benz. Det bolaget har skickats i konkurs efter att dess krockkuddar, som finns i olika bilvarumärken, riskerat att explodera med alltför stor kraft. De är idag kopplade till minst ett dussintals dödsfall.

Enligt Mercedes-Benz är felaktigheten i deras bilar kopplad till ett sällsynt fall som kan leda till en elektronisk urladdning och oavsiktligt utlösa förarens krockkudde.

Påverkade bilar är vissa A-, B-, C- och E-Class bilar samt CLA, GLA och GLC-modeller tillverkade mellan november 2011 och juli 2017.

Om det uppstår en röd varningsflagga för krockkudden på bilpanelen ska kunder direkt kontakta närmaste återförsäljare eller assistans, enligt Mercedes-Benz.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.