Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Elektronikjätten Ceconomy som bland annat äger Media Markt vinstvarnar och hänvisar till en varm sommar och en implementering av strategiska initiativ avseende den tyska marknaden som varit långsammare än väntat. Det rapporterar Financial Times.

Nu väntar man sig att rörelseresultatet, både innan och efter avskrivningar, kommer vara betydligt lägre jämfört med föregående räkenskapsår.

Mitten av spannet för de nya prognoserna för rörelseresultatet ligger 5 procent under konsensusförväntningarna. Bolaget upprepar ändå prognosen om en intäktsökning jämfört med 2017.

Ceconomy har tappat över 45 procent på börsen hittills i år, med ett marknadsvärde nu på 2,4 miljarder euro. Idag tappar aktien runt 5 procent efter vinstvarningen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.