Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Storbritanniens premiärminister Theresa May förnekar att man ska ha kommit överens med EU om ett skilsmässobelopp på 50 miljarder pund, motsvarande 563 miljarder kronor.

Till Sky News uppgav hon att Storbritannien fortsatt är i förhandlingar kring de finansiella villkoren. Hon uteslöt också ett scenario under vilket Storbritannien betalar stora summor till EU varje år efter brexit.

”Jag är mycket tydlig med att vi inte kommer att ge enorma summor pengar varje år till EU för att vi lämnar i mars 2019”, sade Theresa May.

Samtidigt är det bråttom för premiärministern att få priset för skilsmässan avklarad om man ska kunna fortsätta vidare till nästa diskussionsområde – handel och övergångsperioden. Enligt uppgift har EU gett henne fram tills på måndag att presentera ett nytt förslag på viktiga frågor för att kunna inleda nästa fas i förhandlingarna innan jul.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.