Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De svenska bostadspriserna uppvisar fortfarande sammantaget måttliga rörelser, enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Samtidigt fortsätter priserna ned i Stockholm.

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,9 procent mellan september och oktober, efter att ha sjunkit med 0,3 procent månaden innan.

Bostadsrättsindex sjönk med 0,4 procent medan villaindex var ned med 1,2 procent, efter att ha sjunkit med 0,4 respektive 0,3 procent i september.

Justerat för säsongseffekter stiger huvudindexet med 0,4 procent. Bostadsrättsindex stiger med 0,6 procent och villaindex stiger med 0,4 procent efter säsongsrensning.

”Det finns en utbredd osäkerhet om prisutveckling och oro för högre ränteläge som påverkar
just nu, att det fortfarande inte finns en regering på plats kan ha viss inverkan för köpare och
säljare som vill ha koll på eventuella bostadspolitiska åtgärder innan de fattar beslut om att
flytta”, kommenterar SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann statistiken.

Priserna sjunker i oktober för både bostadsrätter och villor i Stockholm och Göteborg. Malmö skiljer ut sig med prisuppgång för både bostadsrätter och villor. I Stockholm går bostadsrätterna ner med 0,5 och villorna med 0,7 procent. I Göteborg går bostadsrätterna ned med 0,5 och villorna med 0,3 procent. I Malmö går bostadsrätter upp med 1,3 och villorna med 1,1 procent.

Valuegard har även undersökt hur bostadsrättspriserna i Stockholms kommun utvecklats den första halvan av november. Där syns en fortsatt nedgång i priserna jämfört med oktober.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.