Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadsutvecklaren Magnolia Bostad redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst.

Omsättningen uppgick till 267 miljoner kronor (792), en minskning med 66 procent mot föregående år. Bakom kvartalets omsättning om 267 miljoner kronor ligger försäljningen av ett hyresrättsprojekt och mark i Bro. Man har även avyttrat ytterligare ett vårdprojekt. Därmed är tre av de tolv projekt som förvärvades förra sommaren nu avyttrade, delger vd:n.

Antal sålda boenden under perioden landade på 712 (650). Totalt hade man 6 745 boenden under produktion (4 402).

Bolagets vd Fredrik Lidjan skriver i en kommentar att Under det andra kvartalet har man flyttat fram sina positioner med nya samarbeten och ett antal förvärv och försäljningar. Vd:n ser detta som ett bevis på styrkan i bolagets affärsmodell.

Arbetet med att etablera Magnolia Bostads kontor i Göteborg fortskrider, delger bolaget. Man har nu kunnat ta ett viktigt steg genom rekryteringen av Niklas Ohldin, som kommer att ansvara för bolagets verksamhet i Göteborgsregionen.

Rörelseresultatet blev 93 miljoner kronor (128), med en rörelsemarginal på 34,8 procent (16,2).

Resultatet efter skatt blev 59 miljoner kronor (103), en minskning med 43 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,45 kronor (1,72), vilket innebär en minskning med 16 procent mot föregående år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.