Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Oljebolaget Lundin Petroleum flaggar för att det tredje kvartalet kommer att belastas med en valutakursförlust om cirka 11 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rapporten kommer i sin helhet att presenteras den 7 november.

Försäljningsintäkter hänförliga till produktionstestet på Altafyndigheten kommer att nettoredovisas mot aktiverade utvärderingsutgifter. Lundin Petroleum har sålt totalt 264 000 fat olja netto ifrån testet. Ersättningen för försäljningen förväntas erhållas under det fjärde kvartalet i år.

Intäkter från försäljning av olja från tredje part uppgick under det tredje kvartalet till 92,6 miljoner dollar, vilket kompenseras av inköp av olja från tredje part om 92,4 miljoner dollar. Det ger en bruttovinst om 0,2 miljoner dollar, vilket kommer att ingå i resultatet för det tredje kvartalet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.