Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Leif Östling lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv, enligt ett pressmeddelande.

”Med tanke på de stora förändringar som står för dörren meddelade jag Svenskt Näringslivs valberedning tidigt i höst att det kunde vara klokt att då utse en ny ordförande så att denne kan ta vid och fullfölja det förändringsarbete som nu är påbörjat. Jag är nu inne på mitt 73:e levnadsår och det känns naturligt att överlämna ordförandeklubban till nya krafter”, säger Leif Östling i en kommentar.

Han pekar även på sina egna uppmärksammade uttalanden som initierat en angelägen debatt om det svenska skattetrycket.

”Sveriges företagare måste med full kraft kunna argumentera för ett bättre företagsklimat, där skatter och avgifter är en viktig del, utan att störas av eventuella debatter om min person. Efter en del funderande har jag därför kommit fram till att det är bättre att jag lämnar ordförandeuppdraget för Svenskt Näringsliv nu istället för att vänta till i maj nästa år”, säger Östling. Hans mandat som ordförande löper egentligen fram till maj 2018.

Styrelsen i Svenskt Näringsliv uppger att man inom kort kommer att utse en ny ordförande för tiden fram till ordinarie stämma.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.