Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Leif Östling har lämnat sitt uppdrag som styrelseledamot för Investors riskkapitalbolag EQT, enligt handlingar inlämnade till Bolagsverket. Det skriver Realtid.

Han ersätts inte av någon och därmed består styrelsen numera av fyra ledamöter och Conni Jonsson i rollen som ordförande.

Detta är andra avhoppet att drabba EQT på kort tid. I maj valde även grundaren Jan Ståhlberg att lämna sin post.

Leif Östling å andra sidan fick ge upp sin post i Svenskt Näringsliv förra året efter Panamaläckan, och har i år även lämnat ordförandeklubban för SKF efter tio år.

Under veckan har det i media framkommit uppgifter om att EQT överväger en börsnotering för att stärka balansräkningen. Bolaget tittar också på möjligheten att hämta in en extern investerare, skrev Bloomberg under måndagen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.