Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den danska leksakstillverkaren Lego redovisar en sjunkande försäljning under det första halvåret av 2018 mätt i danska kronor och ett lägre rörelseresultat jämfört med samma period i fjol.

I konstanta valutor steg konsumentförsäljningen med 1 procent och intäkterna var stabila medan rörelseresultatet steg 4 procent jämfört med samma period i fjol. Det framgår av bolagets halvårsrapport.

”Vår plan är att under 2018 stabilisera affären och investera för att skapa tillväxt på lång sikt. Resultaten visar att vi är på rätt väg och vi uppmuntras av de tidiga tecknen på framsteg”, kommenterar vd Niels Christiansen i rapporten.

”Samtidigt som vi uppmuntras av framstegen vi gör finns det mycket kvar att göra, och det kommer att ta tid till vi återgår till hållbar tillväxt”, fortsätter han.

Rörelseresultatet för leksaksjätten var 4,2 miljarder danska kronor, vilket är en nedgång med 4 procent från samma period året innan.

Resultatet blev 3,0 miljarder danska kronor, ned med 10 procent från fjolårets 3,4 miljarder. Nedgången förklarar bolaget främst med en försvagning av den amerikanska dollarn.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.