Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den danska leksaksjätten Lego inleder ett samarbete inom digitalt innehåll med kinesiska teknikjätten Tencent där syftet är att skapa en säker miljö för barn.

De båda företagen ska bland annat utveckla en Lego-zon för barn på Tencents videoplattform samt utveckla Lego-baserade spel. Dessutom ska ett socialt nätverk för kinesiska barn utvecklas, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är mycket glada att bilda partnerskapet med Tencent. Vi har sett att fler och fler kinesiska barn engagerar sig i världen digitalt och partnerskapet kommer att ge dem ett säkert och fantasifullt digitalt Lego-innehåll som också stöder deras behov av lärande, utveckling och underhållning”, säger Legos Kina-chef Jacob Kragh.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.