Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den danska leksaksjätten Lego har tillsammans med Stanley Black and Decker och en tredje hemlig part gjort en investering på 19 miljoner dollar i 3D-printingbolaget Evolve Additive Solutions. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lego kommenterar placeringen som en attraktiv investeringsmöjlighet och tillägger att tekniken ofta används när man utvecklar egna prototyper inom leksaker.

Lego gick in i finansiellt i Evolve Additive Solutions under en finansieringsrunda. Det nämns inte hur stor placeringen var eller vilket ägande man fått i gengäld. Sedan tidigare är även Stratasys delägare i Evolve Additive Solutions.

Evolve Additive Solutions är från Minnesota men har ett teknikcenter i Rochester, New York. Bolaget är mest känt för sin STEP-teknik som är utformad för automatiserad tillverkning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.