Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De amerikanska börserna bjöd inget stöd under gårdagen och marknaderna tappade på bred front. Dow Jones-index stängde ner 4,6 procent eller 1 175 punkter och det är den största nedgången i procent sedan augusti 2011 och den största nedgången någonsin för storbolagsindexet mätt i antal punkter.

Oron har smittat av sig och nu tidigt på morgonen är det kraftig nedgång för både börserna i Asien och på terminsmarknaden. Kryptovalutan bitcoin rasar över 10 procent och handlas för under 6 200 dollar enligt Bloomberg.systemet.

Volatilitetsindexet VIX har rusat över 100 procent efter att de amerikanska marknaderna stängt igår och handlas just nu i 37. Förra gången marknaden upplevde motsvarande ”rädsla” var i augusti 2015 och då toppade VIX-indexet på 53.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.