Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Under de fyra första månaderna i år ökade registreringarna av laddbara bilar med 66 procent i Sverige, vilket inbegriper elbilar och laddhybrider. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Stockholms län var uppgången ännu större som noterades till 73 procent. Varannan laddbar bil registreras i Stockholms län, enligt Bil Sweden.

Färsk statistik från den europeiska branschorganisationen för fordonsindustrin ACEA visar att under det första kvartalet i år låg Sverige på tredje plats i Europa när det gäller andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna, efter Norge och Island.

Bil Swedens prognos är en andel laddbara bilar i Sverige på drygt nio procent efter detta år.

Mattias Bergman som är vd för Bil Sweden kommenterar nyheten i pressmeddelandet: ”Det är viktigt att det introduceras styrmedel även för användandet av laddbara bilar – och inte bara vid inköpstillfället. Därför är det kontraproduktivt och ologiskt att laddhybrider, som omfattas av sk klimatbonus i det nya bonus-malus systemet, inte tillåts i zon 3 i regeringens förslag till miljözoner”.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.