Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fackförbundet Kommunal gör nu verklighet av sitt hot och lämnar Nordea efter bankens besked att huvudkontoret flyttas till Finland.

”Vi kommer skyndsamt börja sälja av våra investeringar. Vi vill inte vara kunder i en bank som agerar så här”, säger ordförande Tobias Baudin till Aftonbladet.

Kommunal har över en miljard kronor i Nordea. Förbundets ekonomienhet ska även gå igenom andra tjänster man har i Nordea och se om dessa kan avvecklas, samt driva att hela LO slutar med medlemslån i Nordea.

Tidigare har även Seko, Service- och kommunikationsfacket, meddelat att man lämnar Nordea. Seko har cirka en halv miljard i kapitalplaceringar hos Nordea och mycket av förbundets transaktioner sker genom banken.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.