Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tyska Knorr-Bremse, som är en tillverkare av bromssystem för väg- och rälsfordon, planerar en börsnotering i Frankfurt under det fjärde kvartalet.

Listningen kommer att ske genom försäljning av bara existerande aktier som är indirekt ägda av majoritetsägaren Heinz Hermann Thiele och hans familj. Efteråt kommer samma grupp att fortsätta vara majoritetsägare i företaget.

Syftet med listningen av en minoritetspost i Knorr-Bremse är till för att skapa en likvid marknad för företagets aktier, står det i ett pressmeddelande.

Knorr-Bremse grundades 1905 i Berlin men har sedan efter andra världskriget haft sitt säte i München. Företaget är kanske i Sverige mest känt för att man försökte köpa upp Haldex.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.