Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Konjunkturinstitutets barometerindikator, som sammanfattar företagens och hushållens syn på ekonomin samt ger en bild av det totala konjunkturläget, steg för tredje månaden i rad i augusti från 109,7 till 111,5.

Nivån pekar på ett betydligt starkare stämningsläge än normalt i ekonomin, uppger myndigheten.

”Det starka läget inom tillverkningsindustrin visar inga tecken på att avta. Konfidensindikatorn för industrin steg istället ytterligare i augusti. Allra starkast är signalerna från företagen inom massa- och pappersindustri samt annan transportmedelsindustri (tillverkning av andra transportmedel än motorfordon)”, uppger KI.

Vidare återhämtade sig detaljhandelns optimism en del i augusti efter en rejäl nedgång förra månaden. Konfidensindikatorn steg 5,2 enheter och pekar åter på ett starkare läge än normalt.

Nivån visar enligt KI på ett oförändrat starkt stämningsläge i den svenska ekonomin. Det är dock enbart företagens syn på ekonomin som bidrar till den höga nivån på den sammanfattande indikatorn.

Tjänstesektorn är i augusti den enda sektor som redovisar något svagare signaler än föregående månad.

Samtidigt ökade hushållens tillförsikt för tredje månaden i rad, från 99,8 till 102,6. Väntat var 100,0 enligt Thomson Reuters.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.