Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Investmentbolaget Kinneviks styrelse föreslår att hela innehavet av aktier i Modern Times Group, MTG, delas ut, efter att aktierna stämplats om från A- till B-aktier.

Genom att dela ut aktierna kan Kinnevik skynda på godkännandet av fusionen mellan Tele2 och Com Hem, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”I januari 2018 meddelade Kinnevik att man stödjer den föreslagna fusionen mellan Tele2 och Com Hem och att Kinnevik åtagit sig att implementera konkurrensfrämjande åtgärder, om sådana krävs för att genomföra fusionen. Kinnevik har under de första sex månaderna 2018 deltagit i europeiska kommissionens konkurrensrättsliga prövning för att identifiera åtgärder som gör det möjligt att få ett konkurrensgodkännande av fusionen under konkurrensprövningens första fas”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Utdelningen möjliggör också en extra utdelning till Kinneviks aktieägare om 4,9 miljarder kronor, baserat på priset på MTG B-aktien den 13 juni 2018. Utdelningen möjliggör även för Kinneviks aktieägare att få ett direkt ägande i MTG och Nordic Entertainment Group efter den uppdelning av MTG som förväntas genomföras under det andra halvåret 2018.

Styrelsen avser att lägga fram förslaget för aktieägarna vid en extra bolagsstämma under det tredje kvartalet 2018. Om extrastämman röstar för utdelningen kommer aktierna i MTG att delas ut efter en omstämpling av Kinneviks MTG A-aktier till MTG B-aktier, vilket beräknas ske under första halvan av augusti 2018.

Efter denna omstämpling kommer varje Kinnevikaktie, oberoende av aktieslag, ge rätt till cirka 0,05 MTG B-aktier, motsvarande en extra utdelning om 18,0 kronor per aktie i Kinnevik.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.