Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kina kommer att utöka patentskyddet för läkemedel till 25 år från befintliga 20 år, skriver Nikkei Asian Review.

I ett drag som ser ut att vara riktat mot att blidka den amerikanska kritiken kring intrång på immateriella rättigheter har Kina också valt att skrota importtullarna på 28 läkemedelskategorier. Dessa dras idag med en tull på upp emot sex procent, skriver Nikkei Asian Review.

Kina har traditionellt varit återhållsamma till idén att förlänga patenttiden för läkemedel. Detta eftersom man bedömer att det gynnar de utländska läkemedelsbolagen då landets egna främst är generikaföretag, det vill säga bolag som kopierar läkemedel efter att patenten löpt ut.

På internationellt håll i USA, Europa och Japan är det vanligt att man ger företagen ytterligare fem års patentskydd för att ge läkemedelsutvecklingen en chans. Den större delen under ett patentskydd går till att utveckla själva läkemedlen innan de kan kommersialiseras.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.