Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kina är redo att samtala med USA under förutsättningen att det sker på basis av en ömsesidig respekt. Det säger landets utrikesminister Wang Yi på fredagen, enligt Bloomberg News.

Utrikesministern menar att samarbete är det enda rätta alternativet för de bägge länderna. Wang Yi uppger vidare att hans amerikanska motsvarighet Mike Pompeo har uttryckt en vilja att bibehålla kontakten.

I början av veckan rapporterade nyhetsbyrån att representanter för USA:s finansminister Steven Mnuchin och den kinesiska vice premiärministern Liu He för informella samtal med syfte att hitta ett sätt att återstarta förhandlingarna och undvika ett fullskaligt handelskrig.

Därefter aviserade den amerikanska presidentadministrationen planer på att höja tullarna på import av kinesiska varor till ett värde av 200 miljarder dollar från 10 till 25 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.