Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kina kommer att slå tillbaka mot USA om en förslagen tull på importerat stål och aluminium blir till verklighet. Det uppgav Wang Hejun, en senior tjänsteman inom det kinesiska handelsministeriet, till statliga nyhetsbyrån Nya Kina, rapporterar UPI.

I fredags valde handelsminister Wilbur Ross att rekommendera en tull på 53 procent på metallerna av nationella säkerhetsskäl. Om denna rekommendation ska övergå till lag är något som president Donald Trump måste fatta beslut om senast i april.

Men enligt uppgift väntas alltså Kina inte sitta still på en sådan åtgärd, utan istället blir det vedergällning att räkna med om förslaget realiseras.

”Om USA:s slutliga beslut påverkar Kinas intressen, kommer vi att vidta nödvändiga åtgärder för att försvara våra rättigheter”, sade Wang Hejun.

Det amerikanska handelsdepartementets tullförslag omfattar totalt tolv länder. Förra månaden införde USA 30-procentiga tullar på importerade solpaneler och tvättmaskiner. Dessa slog bland annat mot kinesiska företag.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.