Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kina har köpt amerikanska terminskontrakt för bomull tillräckliga för att kunna tillverka 400 miljoner t-shirts, skriver Wall Street Journal.

Datan är hämtad från det amerikanska jordbruksdepartementet och avser bomullen för 2019 och 2020.

Köpen är de största sedan 1998 och vad som har föranlett dem framgår inte. En indikation kan vara handelsdispyten med USA som krävt att Kina importerar mer amerikanska varor för att minska handelsunderskottet.

Oavsett är Kinas ökade aktivitet välkommen bland bomullsaktörerna som sett priset per pund (cirka 450 gram) öka till 0,95 dollar. I slutet av förra året låg priset på under 0,70 dollar.

Enligt Commerzbank bedöms Kinas stora köp av amerikansk bomull kunna hjälpa till att skapa en varaktig ökning i prisnivåerna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.