Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Postnord är på väg att skrota avgiften på 75 kronor vid köp av varor från e-handelssajten Wish, skriver Breakit.

Enligt uppgift är parterna nära att teckna ett avtal och det enda som återstår är att man reder ut kontraktsdetaljer med Tullverket.

Samtidigt uppges avgiften inte helt falla bort utan bli betydligt mindre för Wish, mest troligen runt tio kronor per paket.

Postnord har tidigare infört avgifterna på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU. Dessa paket, som även går under namnet Kinapaket, har förargat många som handlar billiga prylar från just sajter som Wish och Ali express.

För att kunna ta bort avgifterna uppges Postnord ha inlett förhandlingar med de stora utländska e-handelsplattformarna. Målet är att få dem att ta ut avgiften i samband med köpet, istället för att Postnord ska behöva hantera det i Sverige.

Postnord har genom sin kommunikationsdirektör kommenterat de senaste uppgifterna och sagt att ett avtal med en stor aktör är på gång, utan att vilja avslöja vem det är.

Sedan avgiften infördes har antalet dagliga försändelser från Kina till Arlanda backat från 150 000 till cirka 15 000 paket.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.