Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nebraska har godkänt byggnationen av den kontroversiella rörledningen Keystone XL med rösterna 3-2, enligt ett pressmeddelande.

Konstruktör av Keystone XL blir Trans Canada som samtidigt måste förnya sina lån med stora banker. Miljöaktivister har uppgett att de tänker sätta press på bankerna att avsluta sina affärer med Trans Canada.

Rörledningen är tänkt att transportera olja från Alberta i Kanada till raffinaderier i Texas. Vid färdigställande kommer Keystone XL att dagligen överföra cirka 800 000 fat per dag av kanadensisk olja till Texas för vidare export.

Stockholmsnoterade Blackpearl kan komma att dra nytta av godkännande då bolaget är aktivt inom oljesand och gas med tillgångar i västra Kanada och delstaten Alberta.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.